måndag 19 oktober 2015

Raggmunkar (av kålrot)


  • 12st (1 dl smet i varje, ca 100g färdigstekt vikt)
  • 600g kålrot
  • 7-10 ägg beroende på storleken
  • 3 tsk salt
  • 3 dl grädde
  • 1 msk fiberhusk
  • 60g smör

  1. Sätt smöret på smältning
  2. Vispa ihop ägg, salt och grädde
  3. Riv kålroten på rivjärnets grova sida och blanda ner i smeten
  4. Tillsätt fiberhusk och det smälta smöret och blanda om ordentligt
  5. Låt smeten svälla 15-20 min
  6. Smeten är lagom trögflytande för att steka två åt gången i en stor stekpanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...