söndag 22 december 2024

Tuttul

Ingtredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 1½ tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1½ tsk mortlad anis
  • 1 jäst
  • 4 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Häll mjölk, sirap, salt och kryddor i en kastrull.
  2. Värm till 37 C
  3. Smula jästen i en stor bunke
  4. Häll lite vätska i bunken och rör tills jästen lösts upp, tillsätt sedan resten av vätskan
  5. Tillsätt mjölet (lite i taget) samtidigt som du arbetar degen med degkrokar
  6. Jäs under duk i 40 minuter
  7. Sätt ugnen på 300 grader
  8. Knåda degen i 10 minuter
  9. Dela upp degen i 8 lika stora bollar
  10. Kavla ut degbitarna så tunt det går
  11. Nagga bröden med gaffel eller kavel med nagg
  12. Lägg på varm plåt
  13. Grädda 1-2 minuter
  14. Vänd brödet och grädda andra sidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Saffranslängd

2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...