Ingtredienser
- 50 g smör
- 5 dl mjölk
- ½ dl sirap
- 2 tsk salt
- 1½ tsk mortlade fänkålsfrön
- 1½ tsk mortlad anis
- 1 jäst
- 4 dl rågsikt
- 7 dl vetemjöl
Gör så här
- Häll mjölk, sirap, salt och kryddor i en kastrull.
- Värm till 37 C
- Smula jästen i en stor bunke
- Häll lite vätska i bunken och rör tills jästen lösts upp, tillsätt sedan resten av vätskan
- Tillsätt mjölet (lite i taget) samtidigt som du arbetar degen med degkrokar
- Jäs under duk i 40 minuter
- Sätt ugnen på 300 grader
- Knåda degen i 10 minuter
- Dela upp degen i 8 lika stora bollar
- Kavla ut degbitarna så tunt det går
- Nagga bröden med gaffel eller kavel med nagg
- Lägg på varm plåt
- Grädda 1-2 minuter
- Vänd brödet och grädda andra sidan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar