Ingredienser
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 1/2 dl strösocker
- 1/2 dl mörk eller ljus sirap
- 1 1/2 msk malen kanel
- 2 tsk malen ingefära
- 2 tsk malen kryddnejlika
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 1 dl vatten
- 7 1/2 dl vetemjöl
Gör så här
- Rör smör, socker och sirap smidigt, t.ex. med elvispens degkrokar.
- Rör ner kryddor och bikarbonat i smöret.
- Tillsätt vatten och allt mjöl och arbeta ihop till en deg.
- Låt degen ligga insvept i plastfolie i kylen minst 1 dygn.
- Sätt ugnen på 225° (200° varmluftsugn).
- Ta fram en bit deg i taget och arbeta den smidig.
- Kavla ut degen och stansa ut former.
- Grädda mitt i ugnen 5–6 min.
- Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar