söndag 18 oktober 2015

Het limekyckling

Ingredienser

4 st Kycklingfilé
4 msk Japansk soja
2 msk Sambal oelek
1 st Lime
2 msk Olja
50 g Smör

  1. Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.
  2. Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.
  3. Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 79 grader.
  4. Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...