söndag 18 oktober 2015

Formfranska



8 ägg
1 burk kokosmjölk à 4 dl
2 dl kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosolja
1 dl sesamfröm
2 msk fiberhusk
2 msk äppelcidervinäger
2-3 tsk salt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, börja med den mindre mängden salt.
Vispa äggen kraftigt så det blir en riktigt tjock smet, jag kör 5 minuter med elvispen.
Koka upp kokosmjölk och kokosolja, häll det tillsammans med äppelcidervinägern över äggsmeten och rör om väl. Vänd ner äggblandningen i mjölet.
smaka av om du vill ha mer salt, brödet blir gott med lite extra sälta. Låt smeten svälla i 15 minuter.
Smörj en 1½-liters bakform med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150º.
Rör om i smeten och häll den i formen, släta till ytan med slickepotten.
Grädda brödet på falsen näst längst ner i 1½ timme.

Källa: Birgitta Höglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...