söndag 18 oktober 2015
Formfranska
8 ägg
1 burk kokosmjölk à 4 dl
2 dl kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosolja
1 dl sesamfröm
2 msk fiberhusk
2 msk äppelcidervinäger
2-3 tsk salt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, börja med den mindre mängden salt.
Vispa äggen kraftigt så det blir en riktigt tjock smet, jag kör 5 minuter med elvispen.
Koka upp kokosmjölk och kokosolja, häll det tillsammans med äppelcidervinägern över äggsmeten och rör om väl. Vänd ner äggblandningen i mjölet.
smaka av om du vill ha mer salt, brödet blir gott med lite extra sälta. Låt smeten svälla i 15 minuter.
Smörj en 1½-liters bakform med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150º.
Rör om i smeten och häll den i formen, släta till ytan med slickepotten.
Grädda brödet på falsen näst längst ner i 1½ timme.
Källa: Birgitta Höglund
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Äppelpaj
Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...
-
Ingredienser: 1 fläskfilé, ca 600 g 2 paket bacon, ca 280 g (10 champinjoner) 1 rödlök Smör/olja att steka i 2 dl crème fraiche 3 dl g...
-
Ingredienser: 1 st zucchini 400 g laxfilé ½ st liten purjolök 1 citron 2½ dl grädde 200 g fryst, hackad spenat olivolja till stekpannan flin...
-
Ingredienser 500 g laxfilé (ca 4 portionsbitar) ½ tsk salt 4 dl creme fraiche 2 dl riven lagrad ost 2 msk tomatpuré 1 dl hackad dill ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar