Pizzabotten
- 1 mediumstort blomkålshuvud
- 1-2 ägg
- 1 dl riven ost (jag använder fårost eller getost)
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk torkad oregano
Tomatsås
- 2 dl krossad tomat
- 4-5 st soltorkade tomater
- några Basilikablad
- Salt och peppar
Topping, förslag… välj vad du vill!
- mer get eller fårost
- rödlök
- grön paprika
- Kalamata oliver
- Kalkon, skinka, kyckling eller annat
- Efter gräddning: Ruccola, basilika
Gör så här:
- Riv/mixa blomkålen i matberedare till fint mjöl eller riv på rivjärn.
- I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddor till en smet.
- Platta ut smeten på bakplåtspapper på en plåt med händerna och kanske med hjälp av en stekspade.
- Förgrädda blomkålsbotten i 225°C i ca 10 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul.
- Gör pizzasåsen genom att mixa krossad tomat, soltorkad tomat, salt och peppar och basilika i matberedare eller med stavmixer.
- Ta ut ur ugnen och lägg på din pizzatopping, grädda ytterligare i 7-8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar