söndag 18 oktober 2015

Zucchinipizza

Pizzadeg

Cirka 1,8 liter strimlad zucchini
2 dl riven cheddarost eller vanlig ost
3/4 dl vetemjöl (eller annat mjöl)
2 vitlöksklyftor
3 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
2 ägg
0,5 tsk salt

Hemlagad pizzasås

4 stora tomater
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk färsk oregano (1 tsk torkad går lika bra)
1 msk färsk timjan (1 tsk torkad går lika bra)
1 tsk salt

Gör så här:

Värm ugnen till 225 grader. Fyll en stor skål med riven zucchini. Häll över 1 tsk salt och ställ åt sidan i 15 minuter.
Krama ur all vätska ur zucchinin så mycket som det bara går. Ju ”torrare” zucchini desto frasigare blir pizzan. Häll tillbaka all zucchini i skålen och tillsätt ost, mjöl, pressad vitlök, oregano, basilika, ägg och salt. Blanda alla ingredienser, helst med händerna. Placera zucchiniblandningen på en bit bakplåtspapper på en plåt. Med hjälp av fingrarna trycker du ut blandningen så det blir en stor pizza. Nyp gärna upp kanterna. Grädda pizzan i 8 minuter eller tills skorpan börjar bli brun. Ta ut pizzan och toppa med sås och eventuella ytterligare toppings som du vill ha. Grädda i ytterligare 4 minuter.

Tomatsås

Blanda hackade tomater, olivolja, vitlök, oregano, timjan och salt. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda i 15-20 minuter. Mosa alla ingredienser i en mixer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Saffranslängd

2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...