Pizzadeg
Cirka 1,8 liter strimlad zucchini2 dl riven cheddarost eller vanlig ost
3/4 dl vetemjöl (eller annat mjöl)
2 vitlöksklyftor
3 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
2 ägg
0,5 tsk salt
Hemlagad pizzasås
4 stora tomater2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk färsk oregano (1 tsk torkad går lika bra)
1 msk färsk timjan (1 tsk torkad går lika bra)
1 tsk salt
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Fyll en stor skål med riven zucchini. Häll över 1 tsk salt och ställ åt sidan i 15 minuter.Krama ur all vätska ur zucchinin så mycket som det bara går. Ju ”torrare” zucchini desto frasigare blir pizzan. Häll tillbaka all zucchini i skålen och tillsätt ost, mjöl, pressad vitlök, oregano, basilika, ägg och salt. Blanda alla ingredienser, helst med händerna. Placera zucchiniblandningen på en bit bakplåtspapper på en plåt. Med hjälp av fingrarna trycker du ut blandningen så det blir en stor pizza. Nyp gärna upp kanterna. Grädda pizzan i 8 minuter eller tills skorpan börjar bli brun. Ta ut pizzan och toppa med sås och eventuella ytterligare toppings som du vill ha. Grädda i ytterligare 4 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar