söndag 2 december 2012

Torsk med ägg- och persiljesås

En gammal klassiker i vårt hem - snabbt och enkelt!

Ingredienser

  • 2 pkt torskfilé (ca 400g/st)
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 ägg, kokta
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 tärning fiskbuljong
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär torsken i bitar, ca 1x2 cm
  2. Lägg torsken i en gryta och häll över eventuellt spad sedan den tinades
  3. Koka upp på medelvärme (inget vatten ska tillsättas)
  4. Tillsätt grädde och smulad buljong.
  5. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Låt småputtra ett par minuter.
  7. Hacka äggen och lägg i dem tillsammans med persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Saffranslängd

2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...