söndag 2 december 2012

Lussekatter

Idag tänkte jag prova att baka lussekatter!
Får återkomma senare med en bedömning av dem.
Här kommer receptet, vilket är lånat från Mariann Andersson.

Receptet räcker till tio lussekatter.

Ingredienser

  • 4 ägg + 1 äggula
  • 3 msk Erytrithol + 1/4 krm Stevia
  • 50 gram smält smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 påse saffran 0,5 gram
  • 1 äggvita för pensling

Gör så här

  1. Vispa ägg och sötning i 5 min
  2. Tillsätt smält smör, grädde och saffran
  3. Blanda de övriga torra ingredienserna väl och blanda ner dem väl i smeten.
  4. Låt svälla i minst 5 min.
  5. Gör lussekatter på traditionellt sätt.
  6. Pensla dem med uppvispad äggvita.
  7. Grädde dem i 175 grader i 15 min.

Vår bedömning

Dessa lussekatter blev mycket goda med fyllig saffranssmak. Vi hade aldrig kunnat tro att de skulle vara lika bra som "riktiga" kissar - men det var de absolut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Saffranslängd

2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...