Detta recept är
egentligen inte LCHF, men så gott att vi inte kan vara utan det på julbordet. Genom att göra rödbetssalladen själva minimerar vi dessutom sockermängden (samt slipper alla tillsatser som finns i den köpta).
Ingredienser (inläggning)
- 1 kg rödbetor
- 2 dl ättikssprit
- 3 dl vatten
- 1½ dl socker
- 10 hela nejlikor
- 5 hela vitpepparkorn
Ingredienser (röran)
- 400 g inlagda rödbetor
- 1 dl majonnäs
- 1 dl creme fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- ½ tsk salt
- vitpeppar
Gör så här
- Borsta rödbetorna
- Koka dem halvmjuka i saltat vatten
- Låt dem ligga i kallt vatten en stund, och drag sedan av skalen
- Koka upp ättissprit, vatten, socker och kryddor
- Lägg ner rödbetorna och låt dem koka med i 10 min
- Lägg undan 400 g till salladen, häll upp resten (+ lag) i steriliserade glasburkar (sterilisera dem genom att lägga dem i 100 grader varm ugn en stund) och förvara i kylskåp
- Skär rödbetorna till salladen i små tärningar
- Rör ihop majonnäs, creme fraiche, senap och kryddor
- Blanda allt försiktigt
- Salladen tjocknar lite när den blir kall, rör eventuellt i mer majonnäs för att få den lösare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar