fredag 28 december 2012

Rödbetssallad

Detta recept är egentligen inte LCHF, men så gott att vi inte kan vara utan det på julbordet. Genom att göra rödbetssalladen själva minimerar vi dessutom sockermängden (samt slipper alla tillsatser som finns i den köpta).

Ingredienser (inläggning)

  • 1 kg rödbetor
  • 2 dl ättikssprit
  • 3 dl vatten
  • 1½ dl socker
  • 10 hela nejlikor
  • 5 hela vitpepparkorn

Ingredienser (röran)

  • 400 g inlagda rödbetor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna
  2. Koka dem halvmjuka i saltat vatten
  3. Låt dem ligga i kallt vatten en stund, och drag sedan av skalen
  4. Koka upp ättissprit, vatten, socker och kryddor
  5. Lägg ner rödbetorna och låt dem koka med i 10 min
  6. Lägg undan 400 g till salladen, häll upp resten (+ lag) i steriliserade glasburkar (sterilisera dem genom att lägga dem i 100 grader varm ugn en stund) och förvara i kylskåp
  7. Skär rödbetorna till salladen i små tärningar
  8. Rör ihop majonnäs, creme fraiche, senap och kryddor
  9. Blanda allt försiktigt
  10. Salladen tjocknar lite när den blir kall, rör eventuellt i mer majonnäs för att få den lösare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...