torsdag 4 april 2013

Mascarpone-Glass

Nu när våren är här smakar det gott med lite glass ;)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl sukrin + ½ krm stevia (eller färdig blandning)
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 250 g mascarpone (italiensk färskost)

Tillredning

  1. Dela på äggens vitor och gulor
  2. Skål 1: Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret och sötningen
  3. Skål 2: Vispa äggvitorna HÅRT (~5 min)
  4. Skål 3: Vispa ihop äggulor och mascarponeost
  5. Blanda varsamt ihop innehållet i de tre skålarna
  6. Frys in i små portionsbyttor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...