måndag 22 april 2013

Mazariner


Formarna

  • 125g smör
  • 2 ägg
  • 3 msk sukrin + 1/4 krm Stevia
  • 1½ dl kokosmjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver

Fyllning

  • 100 g sötmandel + 2 bittermandlar
  • 3 msk sukrin + ½ krm Stevia
  • 2 msk vispgrädde
  • 75 g smör (mjukt)
  • 3 ägg

Gör så här

Formar

  1. Smält smöret
  2. Vispa ägg och sötning pösigt
  3. Häll smöret i äggsmeten
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
  5. Klä formarna med smeten (½ cm tjockt lager)

Fyllning

  1. Skålla och skala mandeln (Koka upp några deciliter vatten, ta bort från plattan och lägg i mandlarna. Häll i durkslag efter 3 minuter och spola med kallt vatten. Gnugga mandlarna med en kökshandduk så lossnar skalen lätt.)
  2. Mal mandeln i en mandelkvarn
  3. Häll den malda mandeln tillsammans med sötning i en matberedare och kör 5 minuter
  4. Tillsätt grädden lite i taget till önskad konsistens
  5. Dela upp smöret i mindre bitar och lägg ner i mandelmassan, kör till en smidig deg
  6. Blanda i äggen, ett i sänder

  1. Fördela fyllningen i formarna.
  2. Grädda i 175 grader ca 15 min (kontrollera att fyllningen har stannat).
  3. Låt svalna.
  4. Pudra över sukrin Melis (flor) innan servering.

Receptet kommer från Mariann Anderssons bok “Baka med LCHF”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...