Formarna
- 125g smör
- 2 ägg
- 3 msk sukrin + 1/4 krm Stevia
- 1½ dl kokosmjöl
- 1½ tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljpulver
Fyllning
- 100 g sötmandel + 2 bittermandlar
- 3 msk sukrin + ½ krm Stevia
- 2 msk vispgrädde
- 75 g smör (mjukt)
- 3 ägg
Gör så här
Formar
- Smält smöret
- Vispa ägg och sötning pösigt
- Häll smöret i äggsmeten
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
- Klä formarna med smeten (½ cm tjockt lager)
Fyllning
- Skålla och skala mandeln (Koka upp några deciliter vatten, ta bort från plattan och lägg i mandlarna. Häll i durkslag efter 3 minuter och spola med kallt vatten. Gnugga mandlarna med en kökshandduk så lossnar skalen lätt.)
- Mal mandeln i en mandelkvarn
- Häll den malda mandeln tillsammans med sötning i en matberedare och kör 5 minuter
- Tillsätt grädden lite i taget till önskad konsistens
- Dela upp smöret i mindre bitar och lägg ner i mandelmassan, kör till en smidig deg
- Blanda i äggen, ett i sänder
- Fördela fyllningen i formarna.
- Grädda i 175 grader ca 15 min (kontrollera att fyllningen har stannat).
- Låt svalna.
- Pudra över sukrin Melis (flor) innan servering.
Receptet kommer från Mariann Anderssons bok “Baka med LCHF”.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar