torsdag 27 december 2012

Ischoklad

Ischoklad är nästan LCHF ändå (om man använder fin choklad), men jag lägger ut ett recept ändå!

En sats fyller 30-35 ischokladformar.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad (vi använde 86%-ig)
  • 100 g kokosolja (kallpressad, ekologisk såklart)
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Eventuell smaksättning

Smaksättningar

  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1/2 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 1 msk cognac eller whiskey
  • Några droppar pepparmyntsolja

Gör så här

  1. Smält kokosfett, choklad och vaniljpulver i en kastrull på låg värme
  2. Tillsätt smak
  3. Häll upp i små formar och ställ kallt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Saffranslängd

2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...