onsdag 4 januari 2017

"Lisas Lask" (Lax med dillsås)

Ingredienser
  • 500 g laxfilé (ca 4 portionsbitar)
  • ½ tsk salt
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm kajennpeppar
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsform och lägg i laxen.
  3. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll dem sedan över laxen.
  4. Servera med blomkålsris och avocadosalladen nedan.

Avocadosallad
Ingredienser
  • 1 del vitvinsvinäger
  • 2 delar olivolja
  • hackad dill
  • rödlök
  • avocado
  • körsbärstomater

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Saffranslängd

2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...