onsdag 4 januari 2017

Blomkålskaka med Västerbottenost

Ingredienser
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl hackad salladslök
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skär blomkålshuvudet i grova bitar.
  3. Koka upp saltat vatten i en kastrull.
  4. Blanchera blomkålen i ca 5 minuter.
  5. Sila av ordentligt - det är viktigt att få bort så mycket vätska som möjligt.
  6. Finhacka blomkålen och blanda med ost, salt och peppar.
  7. Platta ut smeten på plåten och strö över flingsalt.
  8. Grädda i ugnen i 20 minuter, tills blomkålskakan fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...