- 1 fläskfilé, ca 600 g
- 2 paket bacon, ca 280 g
- (10 champinjoner)
- 1 rödlök
- Smör/olja att steka i
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl grädde
- 2 msk kinesisk soja
- 1 köttbuljongtärning
- 2 tsk tomatpuré
- 1-2 tsk sambal oelek
- (1 msk vetemjöl)
- Salt, peppar
- Skär fläskfilén i tunna skivor.
- Strimla bacon.
- Finhacka löken.
- Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora.
- Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stor traktörpanna.
- Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner.
- Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek.
- Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 5 minuter.
- För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen. Koka ytterligare 3 min. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar