onsdag 4 januari 2017

Himmelsk gryta med fläskfilé

Ingredienser:
  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 2 paket bacon, ca 280 g
  • (10 champinjoner)
  • 1 rödlök
  • Smör/olja att steka i
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • (1 msk vetemjöl)
  • Salt, peppar
Gör så här:
  1. Skär fläskfilén i tunna skivor.
  2. Strimla bacon.
  3. Finhacka löken.
  4. Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora.
  5. Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stor traktörpanna.
  6. Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner.
  7. Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek.
  8. Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 5 minuter.
  9. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen. Koka ytterligare 3 min. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...