lördag 11 januari 2014

Saffransostkaka

Sätt ugnen på 200 grader

Ingredienser

  • 4 ägg
  • ½ dl mandelmjöl
  • ½ dl sötströ
  • 1 dl mandel
  • 250 g keso
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran

Gör så här

  1. Finhacka mandeln
  2. Skölj keson försiktigt i en sil och låt den rinna av
  3. Rör ihop ägg, sötströ, mandelmjöl, saffran, mandel och keso i en skål
  4. Vispa grädden och vänd ner den i smeten
  5. Häll allt i en ugnsform och grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen tills ostkakan stannat
  6. Servera med vispad grädde och hallon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Saffranslängd

2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...