lördag 11 januari 2014

Minisemlor

10 st

Ingredienser
Bullarna
  • 4 små eller 3 stora ägg
  • 4 msk Sukrin Melis
  • ½ krm Stevia
  • 1 dl grädde
  • 2 msk kokosnötsmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2½ msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ tsk kardemumma
Fyllningen
  • Inkråm
  • 6 msk grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • ½ dl Sukrin Melis
  • 1/4 krm Stevia
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och sötning poröst
  3. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg
  4. Låt smeten stå i fem minuter
  5. Rulla tio bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt (det kan underlätta att rulla dem med blöta händer, så blir ytan jämn och fin)
  6. Grädda i ugn i 18 minuter, låt dem sedan svalna helt
  7. Skär av locken på semlorna
  8. Gröp ur rejält med inkråm
  9. Blanda ihop fyllningen
  10. Spritsa på vispad grädde och lägg på locken
  11. Sikta lite Sukrin Melis över semlorna med en liten sil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...