lördag 11 januari 2014

Mug Cake med mazarinsmak och hallon

En "mug cake" blir en god bakelse på bara ett par minuter!

Ingredienser
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk kokosnötsmjöl
  • 1 msk sötströ
  • ½ krm vaniljpulver
  • 1 droppe bittermandelarom
  • ½ tsk bakpulver
  • Några hallon (tinade)
Gör så här
  1. Blanda alla torra ingredienser
  2. Rör noga ner ägget och bittermandeloljan
  3. Rör ner hallonen
  4. Smörj en kopp med kokosolja och häll smeten i denna
  5. Ställ muggen i micron på full effekt i 1½ minuter
  6. Stjälp upp på fat när den svalnat lite och servera med vispad grädde och fler hallon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Saffranslängd

2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...