Sätt ugnen på 150 grader.
Ingredienser
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl sesamfrön
- ½ dl hela linfrön
- 2 msk pofiber
- 1 msk fiberhusk
- 40 g kokosolja (gärna den lukt- och smakfria)
- 2 dl vatten
- 1 tsk flingsalt (med vanligt bordssalt kanske det räcker med ½ tsk eller ännu mindre)
Tillredning
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Koka upp vatten och kokosolja i en kastrull.
- Häll vattnet och kokosoljan över fröblandningen och blanda noga (så inte fiberhusket klumpar sig).
- Bred genast ut smeten över bakplåtspappret med en slickepott. Det ska täcka hela plåten.
- Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
- Ta ut plåten och skär ut lagom stora bitar.
- Sätt ner ugnsvärmen till ca 75 grader.
- Låt plåten stå längst ner i ugnen ett par timmar till brödet är riktigt hårt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar