måndag 26 mars 2018

Baconlindad kycklingfilé

Ingredienser:
  • 800 g kycklingfiléer
  • 3 pkt bacon
  • 6 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 st kycklingbuljong
  • 3 st paprikor, strimlade (valfria färger)
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikakrydda
  • blomkål (till riset)
Gör såhär:
  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden och linda in dem i två baconskivor vardera. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda.
  3. Strimla paprikorna efter att kärnhuset tagits ur.
  4. Bryn hastigt kycklingfiléerna så de får färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form.
  5. Fräs paprikastrimlorna och lägg dem sedan över kycklingfiléerna.
  6. Häll creme fraiche, grädde och buljongtärning i pannan och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och paprikakrydda.
  7. Häll såsen även kycklingen och ställ mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Servera med blomkålsris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Saffranslängd

2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...