- 800g köttfärs
- 1-2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 4 potatisar (ca 450g)
- 4 morötter (ca 450g)
- 2 tsk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 1-1,2 l vatten
- 2-3 buljongtärningar
- Chiliflakes
- Oxfond (efter smak och tycke)
- Ev. en skvätt rödvin
- 2 dl grädde
- Hacka lök, vitlök, potatis och morötter
- Stek köttfärsen, salta lite och ta upp
- Stek de hackade grönsakerna
- Koka upp vatten och buljong
- Tillsätt övriga kryddor samt tomatpuré
- Tillsätt de stekta grönsakerna och låt koka 5-10 minuter
- Rör ner färsen och låt koka 10 minuter
- Smaka av med oxfond och grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar