Ingredienser:
- 200 g hasselnötter eller mandlar eller pekannötter
- 2 dl kokosflingor eller kokoschips
- 2,5 dl solrosfrön
- 50 ml pumpakärnor
- 50 ml sesamfrön
- 2 dl hela linfrö
- 1 matsked gurkmeja
- 1 matsked malen kanel eller kardemumma
- 1 dl nyponskalsmjöl (valfritt)
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl kokosolja eller annan god neutral olja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Hacka nötterna grovt i matberedare eller med vass kniv. Blanda alla ingredienserna i en skål.
- Bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper på och rosta i ugnen 20–30 minuter, till att börja med. Nötter och fröer är värmekänsliga och ska inte brännas för då smakar de inte gott.
- Ta ut, rör om och ställ tillbaka i ugnen cirka 20 minuter till. Håll koll. När müslin känns nästan torr kan du stänga av värmen och låta den svalna i eftervärmen. Du kan också sänka värmen något och köra ytterligare 10–15 minuter. Men håll uppsikt!
- Servera müslin med fet grekisk yoghurt med en gnutta vaniljpulver och kanske extra grädde i. Müslin är väldigt näringsrik och mättande. 0,5-1 dl per portion räcker långt.
Recept från Kostdoktorn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar