lördag 30 december 2017

Kantarellsoppa

Ingredienser

  • 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g)
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Ansa svampen. Låt den "svettas" i en varm stekpanna.
  2. Skala och hacka löken.
  3. När vätskan kokat in i svampen, öka värmen och lägg i smöret. Fräs en stund och lägg sedan i löken. Låt löken bli mjuk och häll sedan på vinet och låt det koka in något.
  4. Blanda ner grädde och buljong. Låt det koka ca 5 minuter. Mixa soppan slät tillsammans med persiljan. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...