- 4 ägg
- 125 g philadelphiaost eller annan färskost
- 0,5 dl fiberhusk
- Sätt ugnen på 150 grader
- Vispa äggen poröst
- Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
- Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
- Grädda i 10 minuter.
- Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.
- Höj ugnsvärmen till 225 grader
- 800 köttfärs
- 100 g champinjoner
- 1 burk krossade tomater (400-500 gr)
- 1 dl tomatpuré
- 4 st klyftor vitlök
- 1 msk oxfond
- Smör
- Salt
- Svartpeppar
- Ost att ha ovanpå lasagnen: 100 g prästost att riva
- Stek nötfärsen i lite smör och lägg sedan över i tjockbottnad gryta.
- Skiva champinjonerna och finhacka vitlöken och stek i lite smör.
- Lägg över i grytan och häll sedan över tomatpurén och tomatkrossen.
- Krydda med oxfond, salt och svartpeppar.
- Låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl vispgrädde
- 100 g gräddost
- salt, svartpeppar.
- Låt creme fraiche och grädde koka upp.
- Dra åt sidan och rör ner osten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ett lager bolognese i en ugnsfast form och häll över ostsås.
- Lägg nu plattorna i en ugnsfast form
- Varva 1-2 gånger till
- Avsluta med riven ost
- Grädda i ugn ca 20 minuter!
Recept från 56kilo.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar