måndag 15 januari 2018

Lasagne

Lasagneplattor:
  • 4 ägg
  • 125 g philadelphiaost eller annan färskost
  • 0,5 dl fiberhusk
  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Vispa äggen poröst
  3. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
  4. Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
  5. Grädda i 10 minuter.
  6. Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.
  7. Höj ugnsvärmen till 225 grader
Bolognese:
  • 800 köttfärs
  • 100 g champinjoner
  • 1 burk krossade tomater (400-500 gr)
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 st klyftor vitlök
  • 1 msk oxfond
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ost att ha ovanpå lasagnen: 100 g prästost att riva
  1. Stek nötfärsen i lite smör och lägg sedan över i tjockbottnad gryta.
  2. Skiva champinjonerna och finhacka vitlöken och stek i lite smör.
  3. Lägg över i grytan och häll sedan över tomatpurén och tomatkrossen.
  4. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar.
  5. Låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Ostsås:
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g gräddost
  • salt, svartpeppar.
  1. Låt creme fraiche och grädde koka upp.
  2. Dra åt sidan och rör ner osten.
  3. Smaka av med salt och peppar.
Lasagnen:

  • Lägg ett lager bolognese i en ugnsfast form och häll över ostsås.
  • Lägg nu plattorna i en ugnsfast form
  • Varva 1-2 gånger till
  • Avsluta med riven ost
  • Grädda i ugn ca 20 minuter!


Recept från 56kilo.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...