Lätt
5+20 min
Ingredienser, 4 portioner
800 g zucchini
2 dl mandelmjöl
2 dl parmesanost, riven
1 tesked lökpulver
1 tesked salt
½ tesked peppar
2 ägg
3 matskedar olivolja
Het tomatmajonnäs
2 dl majonnäs1 matsked tomatpuré
1 krm tabasco eller cayennepeppar
salt och peppar, efter smak
Gör så här
- Blanda ingredienserna till tomatmajonnäsen och ställ in i kylen.
- Sätt ugnen på 200-225 grader. Ta fram en ugnsplåt och lägg bakplåtspapper på.
- Knäck äggen i en djup tallrik och vispa samman.
- Blanda mandelmjöl, parmesanost och kryddor i en annan tallrik.
- Skär squashen i centimetertjocka stavar. Ta eventuellt bort kärnhuset först.
- Rulla stavarna en och en i paneringen. Doppa i äggen och sedan ytterligare en gång till i paneringen.
- Lägg på ugnsplåten och ringla olja över. Sätt in i ugnen, cirka 20-25 minuter eller tills pommesen fått fin färg. Servera direkt med tomatmajonnäsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar