fredag 4 augusti 2017

Grönsakspommes med het tomatmajo

Strikt LCHF
Lätt
5+20 min


Ingredienser, 4  portioner


800 g zucchini
2 dl mandelmjöl
2 dl parmesanost, riven
1 tesked lökpulver
1 tesked salt
½ tesked peppar
2 ägg
3 matskedar olivolja

Het tomatmajonnäs

2 dl majonnäs
1 matsked tomatpuré
1 krm tabasco eller cayennepeppar
salt och peppar, efter smak

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till tomatmajonnäsen och ställ in i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200-225 grader. Ta fram en ugnsplåt och lägg bakplåtspapper på.
  3. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa samman.
  4. Blanda mandelmjöl, parmesanost och kryddor i en annan tallrik.
  5. Skär squashen i centimetertjocka stavar. Ta eventuellt bort kärnhuset först.
  6. Rulla stavarna en och en i paneringen. Doppa i äggen och sedan ytterligare en gång till i paneringen.
  7. Lägg på ugnsplåten och ringla olja över. Sätt in i ugnen, cirka 20-25 minuter eller tills pommesen fått fin färg. Servera direkt med tomatmajonnäsen.

Tips

Du kan göra ugnspommes med allehanda LCHF-vänliga grönsaker – till exempel grön sparris, haricots verts eller vaxbönor. Testa gärna grönsakspommes med hamburgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...