Botten
- 3,5 dl mandelmjöl
- 60 gram smör
- 1 msk fiberhusk
- 1,5 msk sötning
- 1 krm salt
- 2 äggulor
- 2 msk grädde
- ½ tsk vaniljessens/vaniljpulver
Fyllning
- 4 gelatinblad
- 2 ägg
- 400 g färskost
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl sötning
- ½ tsk vaniljessens eller vaniljpulver
- 5 passionsfrukter
- 2 msk pressad citron/lime
Garnering
1 passionsfrukt + kött från passionsfrukterna till fyllningen
Gör såhär:
Botten:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mandelmjöl med smör i en matberedare och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en jämn deg.
- Tryck ut i en smord form med avtagbara kanter.
- Grädda pajbotten i ugnen i 10 minuter och låt sedan svalna.
Fyllning:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten att svälla.
- Separera äggens vita och gulor.
- Vispa gulorna pösigt med sötning och vanilj.
- Tillsätt färskost och creme fraiche och vispa ihop.
- Gröp ur passionsfrukterna och sila saften ner i en kastrull.
- Spara fruktköttet till garnering. Tillsätt citrussaften i kastrullen och värm upp utan att koka.
- Tag av plattan, lägg i gelatinet och rör tills det löst upp sig.
- Låt blandningen svalna.
- Häll försiktigt ner fruktsaften i ostsmeten under omrörning.
- Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i formen över pajbotten och släta till ytan.
- Täck över och ställ kallt i kylen ca 4 timmar eller över natten.
- Ta försiktigt loss formens kanter och garnera med passionsfruktskött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar