fredag 21 april 2017

Mandelsnickers

Ingredienser


  • 100 g mörk choklad
  • 185 g mandelsmör
  • 100 g hackad mandel
  • 100 g smör
  • 2-3 krm flingsalt
  • 2 msk grädde
  • 1 msk sötströ
Gör såhär

Bottenlager:
  • Smält 50 g choklad och 25 g smör i vattenbad.
  • Tillsätt en nypa havssalt och eventuellt lite sötrströ om 85%-ig choklad används.
  • Häll chokladsmeten i en form med bakplåtspapper i botten.
  • Täck med aluminiumfolie och ställ in i frysen och låt stelna, ca 10-15 min.
Mellanlager:
  • Värm upp mandelsmör och 50 g smör i tärningar på låg temperatur i en kastrull.
  • Tillsätt grädde och 1 msk sötströ
  • Häll ner de hackade mandlarna (spara lite att toppa kakan med).
  • Ta ut formen med chokladbotten ur frysen och häll på mandelröran.
  • Ställ in formen i frysen igen, ca 30-40 min.
Topplager:
Gör smet på samma sätt som bottenlagret.
Bred smeten på kakan och strö över lite hackade mandlar.
Ställ in i frysen och låt stelna.
Ta sedan ut hela kakan och skär med kniv i lämpliga bitar.

Förvara mandelsnickers i frysen i en stängd låda och ta fram dem en stund innan de ska ätas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...