- 100 g mörk choklad
- 185 g mandelsmör
- 100 g hackad mandel
- 100 g smör
- 2-3 krm flingsalt
- 2 msk grädde
- 1 msk sötströ
Gör såhär
Bottenlager:
- Smält 50 g choklad och 25 g smör i vattenbad.
- Tillsätt en nypa havssalt och eventuellt lite sötrströ om 85%-ig choklad används.
- Häll chokladsmeten i en form med bakplåtspapper i botten.
- Täck med aluminiumfolie och ställ in i frysen och låt stelna, ca 10-15 min.
Mellanlager:
- Värm upp mandelsmör och 50 g smör i tärningar på låg temperatur i en kastrull.
- Tillsätt grädde och 1 msk sötströ
- Häll ner de hackade mandlarna (spara lite att toppa kakan med).
- Ta ut formen med chokladbotten ur frysen och häll på mandelröran.
- Ställ in formen i frysen igen, ca 30-40 min.
Topplager:
Gör smet på samma sätt som bottenlagret.
Bred smeten på kakan och strö över lite hackade mandlar.
Ställ in i frysen och låt stelna.
Ta sedan ut hela kakan och skär med kniv i lämpliga bitar.
Förvara mandelsnickers i frysen i en stängd låda och ta fram dem en stund innan de ska ätas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar