Ingredienser
- 3 ägg
- 1½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g färskost (ex Philadelpgia)
- 1 apelsin
- 3 dl vispgrädde
- 150 g pepparkakor, krossade/mixade. Recept finns här.
- 1 sats inkokta äpplen, se till höger
- ½ l färska bär
Gör såhär
- Separera äggen. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
- Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna och vispa ljust och pösigt.
- Blanda sedan med låg hastighet i färskosten.
- Riv fint skal av halva apelsinen och pressa ur ca ¾ dl saft.
- Blanda ner det rivna apelsinskalet och saften i smeten.
- Vispa grädden i en egen bunke.
- Vänd ner grädden i äggsmeten.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd försiktigt ner skummet med en slickepott i smeten.
- Varva pepparkakskross med parfaitsmet i en plastfilmsklädd form
- Frys minst 6 timmar eller helst över natten.
- Ta ut 30 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar