onsdag 21 december 2016

Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost


  • 400 g färsk grönkål (fryst hackad går bra det med)
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost (eller Cheddarost)
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar


  1. Ta bort den grova stammen från grönkålen och strimla bladen.
  2. Fräs kålen i smöret i en stekpanna utan att den tar färg, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mjölk. Använd en deciliter mindre vätska vid fryst grönkål.
  4. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter, tills kålen mjuknat något.
  5. Ta från värmen. Tillsätt ost och muskot. Krydda med salt och peppar.


Passar väldigt bra till prinskorv eller köttbullar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...