tisdag 13 december 2016

Pepparkakor

Ingredienser
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl sötströ eller motsvarande
  • 1 äggula
  • 5 dl mandelmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk pepparkakskryddor (köp färdig blandning eller gör själv enligt instruktion nedan)
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
  2. Vispa sötning och smör riktigt fluffigt.
  3. Blanda mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskryddor.
  4. Vispa ner äggula och vaniljpulver och till sist mandelmjölsblandningen.
  5. Lägg ett ark bakplåtspapper på en plåt och forma bollar med händerna, lägg på plåten och platta till dem med en gaffel
  6. Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna.
  7. Låt svalna på galler (kakorna är mjuka men stelnar när de svalnar).
Pepparkakskryddor
Ingredienser
  • 4 delar mald kanel
  • 3 delar nymortlad kryddnejlika
  • 3 delar nymortlad kardemumma
  • 4 delar torkad och mald ingefära
Gör såhär
  1. Mortla nejlikor och kardemummakärnor om du inte köpt färdigmalda
  2. Blanda allt och förvara i en tättslutande burk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...