- 100 g mjukt smör
- 1 dl sötströ eller motsvarande
- 1 äggula
- 5 dl mandelmjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk pepparkakskryddor (köp färdig blandning eller gör själv enligt instruktion nedan)
- Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
- Vispa sötning och smör riktigt fluffigt.
- Blanda mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskryddor.
- Vispa ner äggula och vaniljpulver och till sist mandelmjölsblandningen.
- Lägg ett ark bakplåtspapper på en plåt och forma bollar med händerna, lägg på plåten och platta till dem med en gaffel
- Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna.
- Låt svalna på galler (kakorna är mjuka men stelnar när de svalnar).
Pepparkakskryddor
Ingredienser
- 4 delar mald kanel
- 3 delar nymortlad kryddnejlika
- 3 delar nymortlad kardemumma
- 4 delar torkad och mald ingefära
Gör såhär
- Mortla nejlikor och kardemummakärnor om du inte köpt färdigmalda
- Blanda allt och förvara i en tättslutande burk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar