lördag 19 december 2015

Fudge

Grundrecept:

  • 2 dl grädde
  • 40-50 gram smör
  • 1 msk sötströ
  • Valfri smaksättning

Gör så här:

    1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ca 20 minuter, tills det tjocknar. Koka inte. Rör lite då och då.
    2. Häll upp i en form på ca 10x15 cm, om du inte har en så liten form kan du ta en större form och lägga i aluminiumfolie för att sedan vika upp kanterna så att den bildar en form i önskad storlek.
    3. Ställ i kylen för att stelna och skär sedan i mindre bitar.

    Förslag på smaksättning:

    Choklad

    Låt 40g mörk choklad (86%) smälta ned i smeten.

    Lakrits

    Tillsätt 1 msk laktritspulver.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar

    Äppelpaj

    Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...