Men potatisar räknas ju numera till våra absolut värsta fiender! Så vad göra? Det finns faktiskt ett fåtal rotsaker som är nästintill kolhydratfria. Till exempel rättika. Så det var bara att sätta igång...
Gratängen blev jättesmaskig! Jenny, som innan avsmakning var mycket skeptisk, utbrast att hon inte skulle märkt något om hon inte visste att det var rättika istället för potatis!
Receptet kommer här;
Rättiksgratäng
- 700 g Rättika
- 4 dl vispgrädde
- Några vitlöksklyftor, pressade
- 1 gul lök
- ca 5 dl riven västerbottenost
- salt och svartpeppar
- Eventuellt någon örtkrydda
- Skiva rättikan tunt.
- Koka upp grädde, rättika, vitlök och kryddor och låt puttra i ca 10 minuter.
- Lägg i löken och koka 5-10 minuter till.
- Häll i ugnsform och toppa med osten.
- Gratinera i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar