tisdag 17 april 2012

Coleslaw, "tagliatelle" och vitkålsspaghetti

Ett av våra vanligaste tillbehör, och som passar bra till korv, fläsk, nöt eller fågel är coleslaw, eller vitkålssallad. Den är krämig och god, innehåller få kolhydrater men massor av nyttigheter från kålen!

Coleslaw
  • ½ litet vitkålshuvud
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Strimla vitkålen och knåda den med händerna så den blir mjukare.
Blanda ingredienserna till dressingen i en skål, och gegga sedan ihop med vitkålen.
Så enkelt och så gott!

Istället för bandpasta går det utmärkt att hyvla och koka zucchini!

Tagliatelle á la Zucchini
Beräkna ca ½ zucchini per portion.
  1. Koka upp lättsaltat vatten i en stor gryta.
  2. Hyvla långa tagliatelles från zucchinin med en osthyvel.
  3. Släng ned "remsorna" i grytan och koka i tio sekunder.
  4. Häll av på durkslag och servera genast!
Vitkålsspaghetti
Strimla vitkål fint.
Smörstek och ät som substitut till spaghetti, t. ex. till köttfärssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...