Ingredienser
- 1 kg högrev
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 msk smör + 1 msk
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 msk tomatpuré
- 4 dl rött vin
- 2 dl vatten
- ½ dl kalvfond
- 2 lagerblad
- 4 kvistar timjan
- 2 kvistar rosmarin
- 250 g schalottenlök
- 250 g champinjoner
- 150 g rökt fläsk eller bacon
Garnering
- timjan, hackad
- rosmarin
- Putsa köttet och skär det i bitar
- Skala och hacka lök och vitlök
- Bryn köttet i 2 msk smör i omgångar i en stekpanna
- Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i en gryta
- Stek löken i smör tills den fått fin färg
- Tillsätt vitlök och tomatpuré och stek ca 1 minut
- Lägg över löken i grytan.
- Häll vin, vatten och fond i grytan och tillsätt lagerblad, timjan och rosmarin
- Låt grytan koka upp och sedan sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme
- Lägg smålökarna i kallt vatten ca 15 min så blir de enklare att skala.
- Ansa och halvera champinjonerna om de är stora
- Strimla och stek fläsket i en stekpanna tills det fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge.
- Stek lök och champinjoner i fettet efter fläsket tills de fått fin färg.
- Blanda ner lök och champinjoner i grytan, sjud ytterligare ca 15 min (eller servera vid sidan av)
- Blanda ner fläsket i grytan och strö över timjan och rosmarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar