tisdag 2 augusti 2022

Ugnsbakad torskrygg med örter

Fyra portioner

Ingredienser

  • 800 g torskrygg
  • 1 stor gul lök
  • 1 pkt fina cocktailtomater
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • riven parmesanost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg torsken i en ugnsfast form.
  3. Salta och peppra fisken samt smula över buljongen.
  4. Lägg skivad lök och tomat runt om fisken och tillsätt färska kryddor.
  5. Häll över grädden och toppa med parmesan.
  6. Gratinera mitt i ugn i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...