Ingredienser:
- 500 g fläskfilé
- 2 msk smör
- ca 240 g kabanoss
- 2 röda paprikor
- 1 vitlöksklyfta
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl
- köttbuljong (vatten och tärning eller
- fond)
- 1 dl cornichons (små inlagda gurkor)
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- 1 dl syltlök
- 3 tsk majsstärkelse
- - salt
- - peppar
- Putsa fläskfilén och skär den i strimlor.
- Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.
- Skär korven i slantar.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
- Stek korv och paprika i resten av smöret i grytan.
- Pressa i vitlöken
- Rör i grädden och buljongen.
- Skär gurkan i mindre bitar
- Dela oliverna.
- Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan.
- Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan.
- Smaka av med salt och peppar.
Till servering:
Hacka persiljan grovt och strö över grytan. Servera
grytan med blomkålsris och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar