lördag 18 september 2021

Kreolsk Gryta

 Ingredienser:

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • ca 240 g kabanoss
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl
  • köttbuljong (vatten och tärning eller
  • fond)
  • 1 dl cornichons (små inlagda gurkor)
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl syltlök
  • 3 tsk majsstärkelse
  • - salt
  • - peppar
Gör så här:

  1. Putsa fläskfilén och skär den i strimlor.
  2. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.
  3. Skär korven i slantar.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  5. Stek korv och paprika i resten av smöret i grytan.
  6. Pressa i vitlöken
  7. Rör i grädden och buljongen.
  8. Skär gurkan i mindre bitar
  9. Dela oliverna.
  10. Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan.
  11. Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter.
  12. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan.
  13. Smaka av med salt och peppar.

Till servering:

Hacka persiljan grovt och strö över grytan. Servera

grytan med blomkålsris och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Saffranslängd

2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...