måndag 17 september 2012

Vitt bröd att rosta

Ett gott, lite syrligt, bröd som passar fint att rosta.


Ingredienser


  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 1 dl bakepro
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 6 ägg
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 25 g smält kokosfett

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  2. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vatten och kokosfett i en annan bunke
  3. Vispa ihop alla ingredienser
  4. Smöra och pofiber-bröa en brödform (ca 1,5 l)
  5. Låt smeten svälla ca 10 min
  6. Grädda i 45-50 minuter i 200 grader i mitten av ugnen (använd gärna ugnstermometer, när brödet har en innertemperatur på 90 grader är det klart)


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar

    Saffranslängd

    2 st Ingredienser En sats lussekattsdeg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 4 msk vaniljsocker Garnering 1 ägg, uppvispat Mande...