fredag 26 oktober 2012

Pannacotta med hallonsås

Pannacotta, 2-3 portioner

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2-3 msk Stevia Strö (erytrithol+stevia)
  1. Blötlägg gelatinbladen i fem minuter (i kallt vatten).
  2. Koka upp grädde, sötning och vanilj.
  3. Tag av från spisen och rör ner gelatinbladen.
  4. Häll upp i glas, täck dem med plastfolie och ställ kallt.

    Hallonsås
    • 100 g hallon, frysta eller färska
    • 3 msk Stevia Strö (erytrithol+stevia)
    • ½ tsk vaniljpulver
    • ½ msk pressad citron
    • 1 msk vatten
    1. Koka upp alla ingredienser till hallonsåsen, låt sjuda en stund.
    2. Låt sedan såsen svalna av lite och mixa den slät med stavmixer.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar

    Äppelpaj

    Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...