måndag 6 augusti 2018

Fläskfilétacos

  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk socker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk limesaft
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm chiliflakes
  • 3 msk matolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 kg fläskfilé/fläskytterfilé
Tillagning:
  1. Blanda marinaden av torkad oregano, spiskummin, socker, pressad vitlök, limesaft, svartpeppar, chiliflakes och matolja. Vänta med saltet. 
  2. Skär bort den stora senan på fläskfilén om den har den kvar. 
  3. Skär fläskfilén i skivor ca 1 cm breda. 
  4. Lägg med marinaden i en skål eller dubbel fryspåse och arbeta in marinaden någon minut. 
  5. Marinera i kylskåp i ca 30 minuter upp till några timmar. Förbered Tex Mex tillbehör eller valfria tillbehör. 
  6. Grilla eller stek fläskfiléskivorna några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta. Salta dem. 
  7. Servera med önskade tex mex tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...