- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk socker
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk limesaft
- 2 krm svartpeppar
- 2 krm chiliflakes
- 3 msk matolja
- 0,5 tsk salt
- 1 kg fläskfilé/fläskytterfilé
Tillagning:
- Blanda marinaden av torkad oregano, spiskummin, socker, pressad vitlök, limesaft, svartpeppar, chiliflakes och matolja. Vänta med saltet.
- Skär bort den stora senan på fläskfilén om den har den kvar.
- Skär fläskfilén i skivor ca 1 cm breda.
- Lägg med marinaden i en skål eller dubbel fryspåse och arbeta in marinaden någon minut.
- Marinera i kylskåp i ca 30 minuter upp till några timmar. Förbered Tex Mex tillbehör eller valfria tillbehör.
- Grilla eller stek fläskfiléskivorna några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta. Salta dem.
- Servera med önskade tex mex tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar