onsdag 21 januari 2015

Smulpaj med vaniljsås

Smulpaj

Ingredienser, pajdeg

  • 75 g smör
  • 0,75 dl Sukrin eller ½ dl Sötströ eller ½ dl Sukrin + ½ krm Stevia
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ dl fibrex
  • ½ dl Bake Pro (bakprotein)
  • ½ tsk bakpulver
  • Lite vaniljpulver

Ingredienser, fyllning

  • 250 g bär
  • 1-2 msk sukrin/sötströ
  • Eventuell smaksättning, exempelvis kanel till rabarber

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sprid ut bären i en pajform och sikta över sötning och eventuell smaksättning
  3. Blanda alla ingredienser till pajdegen
  4. Smula pajdegen över bären
  5. Grädda i ugnen tills pajen fått en gyllenbrun färg

Vaniljsås

Ingredienser

  • 2½ dl grädde
  • 0,75 tsk vaniljpulver
  • 0,75 dl sukrin eller ½ dl Sötströ eller ½ dl sukrin + ½ krm Stevia
  • 3 äggulor (det räcker med två om de är stora)

Gör så här

  1. Häll grädde och vanilj i en kastrull
  2. Koka upp och låt koka någon minut, låt sedan svalna lite
  3. Vispa äggulor och sukrin poröst
  4. Tillsätt lite av grädden och vispa lite till
  5. Häll äggblandningen i kastrullen
  6. Värm under omrörning tills såsen tjocknat (det får absolut inte koka, då skär såsen sig)
  7. Förvara i kylskåp några timmar för tjockare konsistens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Äppelpaj

Ingredienser 2-3 stora äpplen ½ dl sötströ ½-1 msk kanel 50 g smör 4 msk (80g) fibersirap gold 1½ dl mandelmjöl 1½ dl havregryn ⅓ tsk bakpul...