Smulpaj
Ingredienser, pajdeg
- 75 g smör
- 0,75 dl Sukrin eller ½ dl Sötströ eller ½ dl Sukrin + ½ krm Stevia
- 1 dl mandelmjöl
- ½ dl fibrex
- ½ dl Bake Pro (bakprotein)
- ½ tsk bakpulver
- Lite vaniljpulver
Ingredienser, fyllning
- 250 g bär
- 1-2 msk sukrin/sötströ
- Eventuell smaksättning, exempelvis kanel till rabarber
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Sprid ut bären i en pajform och sikta över sötning och eventuell smaksättning
- Blanda alla ingredienser till pajdegen
- Smula pajdegen över bären
- Grädda i ugnen tills pajen fått en gyllenbrun färg
Vaniljsås
Ingredienser
- 2½ dl grädde
- 0,75 tsk vaniljpulver
- 0,75 dl sukrin eller ½ dl Sötströ eller ½ dl sukrin + ½ krm Stevia
- 3 äggulor (det räcker med två om de är stora)
Gör så här
- Häll grädde och vanilj i en kastrull
- Koka upp och låt koka någon minut, låt sedan svalna lite
- Vispa äggulor och sukrin poröst
- Tillsätt lite av grädden och vispa lite till
- Häll äggblandningen i kastrullen
- Värm under omrörning tills såsen tjocknat (det får absolut inte koka, då skär såsen sig)
- Förvara i kylskåp några timmar för tjockare konsistens
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar